A Honda megerősítette a vadonatúj európai HR-V crossover legfontosabb részleteit az idei év későbbi bemutatása előtt.

A Nissan Juke versenytársa a kisebb Jazz szupermini benzines-elektromos változatát fogja használni, amellyel a Global Small Car platformon is osztozik. Egy 1,5 literes Atkinson négyhengeres benzinmotor két elektromos motorhoz kapcsolódik, amelyek összteljesítménye 129 LE. — valamivel nagyobb, mint a Jazz, valószínűleg a HR-V megnövelt mérete miatt.

Az elektromos motorok, amelyek a motorháztető alatt a benzinmotor mellett helyezkednek el, hogy maximalizálják a belső teret, felelősek a meghajtás nagy részéért, az egység generátorként működik. Magasabb és stabilabb fordulatszámon a benzinmotor automatikusan átveszi az irányítást, de a sebességváltó három különböző menetmódban — Eco, Normal és Sport — üzemeltethető a különböző hibrid osztályokhoz.

A Honda már megerősítette, hogy a hajtáslánc 122 g/km CO2-t bocsát ki a WLTP kombinált ciklusban. A HR-V 10,6 másodperc alatt gyorsul 0-ról 100 km/órára.

A harmadik generációs HR-V kialakítása drasztikusan eltér elődjétől. Bár méretei szinte megegyeznek elődjük méreteivel, az arányok átrendezése és a hatékony helykihasználás hangsúlyozása (a HVAC rendszer a lehető legkompaktabb, az elektromos jármű akkumulátorát például a csomagtér padlója alá szerelték be) 35 mm-rel megnövelt hátsó lábtér és megnövelt csomagtér. A hasmagasság szintén 10 mm-rel nőtt, a tetővonal pedig 20 mm-rel csökkent.

A Honda szerint négy felnőtt is kényelmesen elfér.

A Honda kijelenti, hogy «megtestesíti azt az összetartó, letisztult és modern formatervezési filozófiát, amely a közelmúltban más új Honda modelleknél is megfigyelhető». A kifinomult, jellegzetes LED-fénykialakítás és az újratervezett hűtőrács uralja az új frontot, hosszú motorháztetővel, kiemelkedő tetővonallal és egyenes vállvonallal, amelyek nagyban megkülönböztetik az új modellt elődjétől.

Az utasteret újratervezték a tágasság érzetének maximalizálása érdekében, minimalista műszerfal-elrendezéssel, leegyszerűsített vízszintes műszerfallal és Honda Magic lehajtható hátsó ülésekkel. A műszerfalat úgy alakították át, hogy a műszerfalban egy 9,0 hüvelykes érintőképernyős infotainment rendszer és egy 7,0 hüvelykes TFT-kijelző, valamint a műszerfal felső sarkaiban új, L-alakú nyílások találhatók a hely felszabadítása érdekében.

A cég azt is elmondja, hogy az új szellőzőnyílások nagyobb kényelmet biztosítanak azáltal, hogy a légáramlást az oldalablakon keresztül irányítják, nem pedig közvetlenül az utasokra. Szintén újdonság a harmadik generációs HR-V-ben egy légdiffúziós rendszer, amely a friss levegő «függönyét» vezeti át az új L-alakú szellőzőnyílásokon.

További részletek az új európai HR-V-ről, beleértve az árakat is, a következő hónapokban várhatók.

http://www.hondabook.ru/hu/HR-V/1_p — Első generációs Honda HR-V szervizkönyvek.

От admin